Νάρθηκες Λεύκανσης (Μασελάκια)

Πως από τις αποτυπώσεις  φτάνουμε στους εξατομικευμένους νάρθηκες λεύκανσης, από τον Λυκούργο Διατσίδη.

«Όλοι θέλουμε ένα φωτεινό χαμόγελο, αλλά είναι αναπόφευκτο τα δόντια μας να παραμείνουν λευκά, λόγω του αποχρωματισμού από τον καθημερινό τρόπο ζωής που έχουμε, είτε πρόκειται για φαγητό, ποτά, ιατρικούς λόγους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει την υγιεινή των δοντιών μας».

Λεύκανση δοντιών: Όλοι γνωρίζουν γι ‘αυτό και τα οφέλη του. Αυτό το ιστολόγιο θα σας δώσει μια εικόνα για το πώς φτιάχνονται οι νάρθηκες λεύκανσης των δοντιών σας – την διασκεδαστική διαδικασία από την αρχή της επίσκεψή σας στον οδοντίατρο ως τη λήψη αποτύπωσης των δοντιών σας και την παράδοση του όμορφου σετ προσαρμοσμένων νάρθηκων.

Οποιεσδήποτε περιστάσεις στη ζωή σας είναι ξεχωριστές και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα αυτές τις στιγμές. Ένα όμορφο χαμόγελο είναι πάντα ανατρεπτικό, γι’ αυτό είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να σας χαρίσουμε αυτό το εκθαμβωτικό χαμόγελο.

Παρακάτω, θα μάθετε ποια είναι η διαδικασία που χρειάζεται και όλα τα βήματα που ακολουθούμε προκειμένου να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στα χέρια σας, από την διαδικασία που λαμβάνουμε με τα αποτυπώματα των δοντιών σας στο εργαστήριό μας, μέχρι να φτάσει επιτέλους σε εσάς.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τρόποι λεύκανσης των δοντιών σας;

Στο οδοντιαρείο μας  παρέχουμε δύο τύπους λεύκανσης:

 • Λεύκανση με μασελάκια στο σπίτι: Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να ελέγχετε την πρόοδό ο ίδιος.
 • Λεύκανση στο ιατρείο : Αυτή η μέθοδος διαρκεί σχεδόν 1 ώρα  στην καρέκλα, είναι στιγμιαία και το αποτέλεσμα  άμεσο.

Παρόλο που και οι δύο μέθοδοι είναι εξίσου καλές, εξαρτάται από το χρόνο, τη δέσμευση και τις προτιμήσεις σας.

Τι κάνει έναν καλό νάρθηκα λεύκανσης;

 Ένα καλό αποτύπωμα δοντιών είναι απαραίτητο, ώστε το αποτύπωμα δοντιών να είναι καθορισμένο και σωστό. Δεύτερον, απαιτείται ένα καλό μείγμα κατά την κατασκευή του μοντέλου, επομένως χρειάζεται πολλή εξάσκηση, προσοχή, υπομονή και προσπάθεια κατά τη διαδικασία κατασκευής των τέλειων νάρθηκων λεύκανσης.

 Οι νάρθηκες δεν πρέπει να έχουν διαρροή, αυτό συμβάλλει στην παράταση/καθυστέρηση της προόδου λεύκανσης. Ένας καλός νάρθηκας δεν πρέπει να έχει αιχμηρές άκρες που μπορεί να ενοχλούν το στόμα σας με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν πρέπει να αισθάνονται πολύ σφιχτά ή πολύ χαλαρά όταν τα βάζετε στο στόμα σας. Ένας καλός δίσκος λεύκανσης πρέπει να ταιριάζει στο στόμα σαν το χαμένο παπούτσι της Σταχτοπούτας (υποθετικά μιλώντας), σαν να είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για εσάς.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός καλού νάρθηκα λεύκανσης;

Το γεγονός ότι οι νάρθηκες είναι προσαρμοσμένοι πάνω σας, σημαίνει ότι οι ναρθηκες θα ταιριάζουν μόνο σε εσάς, κάτι που θα ενισχύσει την όλη διαδικασία λεύκανσης. Με τον τρόπο τον οποίο το εργαστήριό μας δημιουργεί νάρθηκες λεύκανσης, εξασφαλίζεται η σωστή εφαρμογή τους γύρω από τα δόντια, επομένως δεν υπάρχει διαρροή και καμία πιθανότητα ερεθισμού των ούλων ή εμφάνιση λευκών κηλίδων.

Βήμα προς βήμα διαδικασία για το πώς φτιάχνονται οι νάρθηκες σας:

 • Πρώτον, ο οδοντίατρος, θα πάρει το επάνω και το κάτω αποτύπωμα των δοντιών σας, ώστε να είναι προσαρμοσμένο για να ταιριάζει μόνο σε εσάς. Στη συνέχεια, τα αποτυπώματα σας απολυμαίνονται και τυλίγονται σε υγρά χαρτομάντιλα., ώστε να  μην παραμορφωθεί, καθώς το υλικό που χρησιμοποιείται για το αποτύπωμα δεν προορίζεται για να διατηρηθεί  πολύ.
 • Στη συνέχεια, οι αποτυπώσεις σας μεταφέρονται με ασφάλεια σε σφραγιζόμενη σακούλα στο εργαστήριο.
 • Έπειτα έρχεται το διασκεδαστικό μέρος της διαδικασίας: 125 ml σκόνης χύνονται σε ένα λαστιχένιο μπολ, αναμιγνύεται με 25 ml νερό της βρύσης για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να εξαφανιστούν οι φυσαλίδες. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, το μείγμα τοποθετείται προσεκτικά πάνω στα αποτυπώματα και αφήνεται ώστε να σταθεροποιηθεί (15-20 λεπτά ή περισσότερο).
 • Αφού δέσει πλήρως το μείγμα, αφαιρούμε προσεκτικά το μοντέλο από τα αποτυπώματα και αφαιρούμε τυχόν επιπλέον μέρη.
 • Τα αποτυπώματα μπαίνουν σε μια κλινική τσάντα, το μοντέλο τοποθετείται σε καθαρό χαρτί και εφαρμόζεται ψεκασμός εξίσου σε όλες τις επιφάνειες – αυτό γίνεται για να μην κολλήσει το λευκαντικό φύλλο στο μοντέλο.
 • Όσο στεγνώνει το μοντέλο, βάζουμε τα λευκαντικά φύλλα στην ειδική μας μηχανή κατασκευής νάρθηκων. Ώρα να ανεβάσουμε τη ζέστη!
 • Στη συνέχεια τοποθετούμε το μοντέλο κατευθείαν κάτω από τα φύλλα και περιμένουμε μέχρι τα φύλλα να αρχίσουν να τεντώνουν από τη φωτιά.
 • Μετά από λίγα δευτερόλεπτα όταν το φύλλο είναι έτοιμο, το τοποθετούμε στο μοντέλο σβήνοντας τη θερμοκρσία και ανοίγοντας το vacuum . Το vacuum  βρίσκεται κάτω από το μοντέλο όπου τοποθετείται. Το vacuum  εφαρμόζεται για 30 δευτερόλεπτα και voila είναι σχεδόν έτοιμο.

Ώρα για μερική ακόμα χειροτεχνία!

Χρησιμοποιώντας κοφτερό ψαλίδι κόβουμε γύρω από το μοντέλο και βγάζουμε τους νάρθηκες λεύκανσης από το μοντέλο και είναι ΕΤΟΙΜΟ

 • Σχεδόν εκεί, αποθηκεύεται με ασφάλεια σε θήκη και σας παραδίδεται από τον οδοντίατρο όπου Θα σας εξηγήσει λεπτομερώς πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Τιμές:

Δίσκοι λεύκανσης στο σπίτι: 160 €

Συνεδρία bion 1 ωρας: 200 €